Chiar, cum au mers poveștile pentru somnoroși în 2021?

Mă gândeam că nu putem începe 2022 fără să aruncăm o privire la ce s-a întâmplat anul trecut. Știu, știu, genul ăsta de analiză se face la sfârșit de an, doar că noi am așteptat să ne tragem sufletul și să aflăm timp să reflectăm în liniște la 2021. Hai să aruncăm o privire pe cifrele cheie ale somnorosi.ro și să vedem ce și cum.

Experiența mea cu podcasturile audio (asta ca să diferențiem de cele care-și spun podcasturi și-s video) e destul de bogată.

Am creat câteva podcasturi și ascult producții audio destul de multe ca să am o oarecare siguranță că atunci când vorbesc despre ele o fac știind ce zic.

Așa că atunci când e nevoie să evaluezi performanța unui produs audio digital, lucrurile se complică nițeluș. Poți spune câte ascultări au fost (de câte ori oamenii au dat play la o poveste de exemplu), dar e foarte greu să spui dacă au fost persoane distincte sau dacă au ascultat până la capăt. Asta sigur, dacă nu ascultă într-o aplicație (peste 90% din traficul nostru vine din web, nu din aplicație).

Acestea fiind zise, cred că avem acum cu toții informația de bază ca să aruncăm o privire la ascultările de povești somnoroase și să vedem cam cum stăm.

Povești: Am produs și publicat 61 de povești în 2021, peste 7 ore de material audio finisat. Ar fi trebuit să fie 52 de povești (câte săptămâni are anul obișnuit), dar ambiția noastră a fost să începem cu peste 20 de povești în biblioteca audio la lansare, de aici și diferența. 45 din acestea au fost scrise de Mihaela Ignat, 15 de mine și 1 de Roxana Câțu.

Ascultări: Am acumulat 39.267 de ascultări în aproape un an de publicare. Conform cu cele scrise de mine mai sus, cineva a apăsat play la o poveste de aproape 40.000 de ori în 2021. Credeți-mă, e o cifră respectabilă, mai ales pentru un produs audio care nu e gratis.

Abonamente: În 2021 am înregistrat 751 de abonamente de o lună, 121 de abonamente de 6 luni și 18 abonamente de 1 an. În spatele abonamentelor vă aflați voi, oamenii care ne-au susținut să continuăm acest efort de creație care ne dă nouă sens și vitalitate. Vă mulțumim din inimă, susținerea voastră ne dă aripi.

Top 10 povești: cele mai ascultate povești pentru #somnoroși sunt așa:

  1. Aventurile lui Nimerici și Cotrobăilă, 3326 ascultări
  2. Buhu cel fericit, 1295 de ascultări
  3. Mofturel, copilașul care nu voia nimic, 1111 ascultări
  4. Ruxi și Fomiță Fantomiță, 1067 ascultări
  5. Gogoșel și basmele lui, 1016 ascultări
  6. Puterea lui iartă-mă, 932 ascultări
  7. Zmeuț și Zâna Narciselor, 918 ascultări
  8. Relu, papagalul pe care nu-l voia nimeni, 913 ascultări
  9. Bumbi, bondărașul harnic, 899 ascultări
  10. Concursul, 883 ascultări

Faptul că publicăm săptămânal dezavantajează unele povești din acest top într-un fel (numărul de ascultări al unei povești publicate în septembrie nu poate fi comparat cu numărul de ascultări al uneia publicate în februarie), dar ce ar fi o statistică de publicare fără topuri?

Scrisori: am trimis la finalul anului trecut 265 de scrisori către abonații noștri. Sperăm din toată inima că au ajuns la voi misivele noastre și surprizele din ele. Am printat, decupat și băgat în plicuri vreo 2 săptămâni, am și râs cu Roxana gândindu-ne că nu am mai scris și trimis scrisori clasice probabil din secolul trecut.

Recenzii: avem 9 recenzii pe facebook de 5 stele, ne-ar face mare plăcere dacă ne ascultați și vă plac poveștile noastre să ne lăsați o recenzie acolo. Ne unge la inimă feedbackul vostru și ne dă vânt din pupa.

Cam atât ar fi de spus public despre somnorosi.ro. Anul acesta ne vom concentra în continuare pe efortul de creație, dar și pe consolidarea financiară ca să putem păstra proiectul acesta viu – lucru pentru care ne bazăm clar și pe voi.

În rest, numai gânduri bune de la noi pentru voi. Vă mulțumesc din inimă pentru susținerea pe care ne-ați arătat-o, indiferent în ce formă a venit ea: abonamente, recenzii, feedback public sau personal.

Vă doresc un 2022 liniștit și plin de povești,

Tudor

Articol din categoria: Povești audio