Seria degețele – cei 5 frățiori

Pe 7 noiembrie 2021 publicam prima poveste din cea mai lungă serie de pe site-ul cu povești pentru somnoroși: Cei 5 frățiori și dinozaurul de plastilină.

Grasul, Curiosul, Somnorosul, Istețul și Pișpirelul – cele 5 degete de la mâna Mariei debutau în forță cu o poveste de personaje, poate cea mai complexă la nivel de voci deoarece fiecare deget are personalitatea și vocea lui.

Feedbackul de la ascultători a fost foarte bun, iar noi ne-am distrat așa de tare cu aceste degete cam sucite, că nu ne-am putut abține și-am zis că mai scriem o poveste cu ele.

Așa că pe 28 noiembrie 2021 i-am pus pe cei 5 să învețe o lecție importantă: gâzele, mai ales albinele, trebuie lăsate să-și vadă de treaba lor. Povestea se numea Cei 5 frățiori și albina și am înregistrat-o cu Mihaela în timp ce efectiv ne tăvăleam pe jos de râs gândindu-ne la ce am fost în stare să-i punem să facă.

Totul e bine însă când se termină cu bine, așa că pentru a ne revanșa față de ei și de aventura cu albina le-am organizat un revelion frumos. Pe 31 decembrie 2021 publicam povestea Cei 5 frățiori și Revelionul în care prietenii noștri discutau aprins pe tema originii și întâmplărilor legate de acest eveniment anual. Succesul a fost total, anul a trecut cu bine și speram că 2022 o să fie un an mai normal.

Ne-am cam înșelat cu anul nou, nu a fost așa grozav pe cât am sperat, dar asta nu ne-a împiedicat ca pe 20 februarie 2022 să publicăm un episod nou cu frățiorii numit Cei 5 frățiori și număratul. Efortul intelectual al Mariei de a învăța să numere e susținut puternic de degețele, iar dialogul dintre ei e spumos și foarte amuzant. Un nou succes cu ei.

Și pentru că cei 5 deveniseră deja clienți fideli pentru poveștile pentru #somnorosi, am zis că e un moment bun să le facem cunoștință cu… dentistul!

Pe 3 aprilie 2022 publicam povestea Cei 5 frățiori și dentistul în încercarea de a-i familiariza pe cei mici cu mersul la stomatolog, cu spălatul pe dinți și cu mai puține dulciuri.

După vizita la dentist degețelele au luat o bine meritată pauză. Abia prin august ne-am adus aminte de ele, așa că le-am asigurat o vacanță în care să facă repede cunoștință cu marea, soarele și colacul de înot. Pe 14 august 2022 am publicat povestea Cei 5 frățiori și marea, cât încă mai era cald și câteva săptămâni de vacanță.

Cam în același timp am pornit să scriem și să înregistrăm o poveste despre prima zi de școală. Ne-am tot învârtit, ne-am tot gândit, dar tot degețelele păreau candidații ideali pentru o asemenea poveste, așa că pe 4 septembrie 2022, cu doar o zi înaintea începutului anului școlar, am publicat povestea Cei 5 frățiori și prima zi de școală.

Știm, știm, 2022 a exagerat cu începutul școlii așa devreme, dar momentul nu putea trece nemarcat.

Apoi a venit Halloweenul, așa că ne-am apucat de o poveste deloc înspăimântătoare despre dovleci și despre părinți și copii care fac lucruri împreună. Cele 5 degețele dezbat aprins care-s diferențele dintre fructe și legume, iar ăsta e un prilej de contrazicere și descoperiri în stilul unic al frățiorilor. Povestea se numește Cei 5 frățiori și Halloweenul.

În iarna lui 2023 am pregătit o poveste despre Cei 5 frățiori și prima ninsoare, doar că așa cum zice o veche vorbă românească, socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă. Decembrie 2022 și ianuarie 2023 au fost luni neobișnuit de călduroase, așa că povestea nu s-a prea potrivit prea bine cu vremea de afară. Asta e însă, viața merge înainte!

Nouă povești cu aceste cinci degețele. Când am scris prima poveste, nu ne-a trecut prin cap că vom avea o serie cu ele și dacă e să fim cinstiți, nici nu am avut nici un plan anume cu ele.

Am scris poveștile dedicate lor când am simțit că e momentul, când am crezut că au ceva de spus și când ne-au venit idei din viața reală.

Poate că vom mai scrie despre cei 5 frățiori, sau poate că nu. Vom aștepta să ne vină în minte și inspirație, cu întâmplările lor și cu dinamica delicioasă a dialogului dintre ei.

Pentru că așa e viața la #somnorosi: imprevizibilă și distractivă!

 

Articol din categoria: Povești audio