Povești audio pentru copii. De ce avem nevoie de ele?

Povești audio pentru copii

. Fie că ne dăm seama sau nu, poveștile fac parte din viața noastră. Suntem înconjurați de tot felul de povești reale sau inventate. Pot fi povești triste sau cu final fericit, scrise sau audio, pentru copii și oameni mari. Indiferent cum sunt poveștile, trebuie să recunoaștem că ele ne învață să fim mai generoși, mai calzi, mai buni. Tot ele ne inspiră să vedem frumosul în jurul nostru și în oamenii care ne sunt alături.

Povești audio pentru copii

Totul a început într-o seară friguroasă de decembrie, chiar în preajma Crăciunului. Cu siguranță, nimic nu este întâmplător. Atunci se țes cele mai frumoase povești pentru copii și oameni mari. Tot atunci s-a născut prima poveste Nani Nani și a prins formă și proiectul nostru de suflet.

Suntem o echipă de cinci oameni care cred încă în magia poveștilor și în puterea lor vindecătoare. Roxana Câțu a venit cu ideea, Mihaela Ignat le-a dat viață, Mihaela Tatu glas, Oana Ispir formă și chip. Iar Tudor Stoica are grijă ca poveștile audio pentru copii să ajungă la cei care au atâta nevoie de ele.

Ce fel de povești găsești la Nani Nani

Orice carte are un cuprins și orice librărie are un fel de a organiza cărțile în categorii. Așa și Nani Nani are felul lui de a grupa poveștile. Categoriile pe care ne-am decis să le utilizăm sunt de fapt linia noastră directoare. Ele ne dau direcția în care fiecare poveste Nani Nani, care trebuie gândită și dezvoltată. Ne dorim ca poveștile noastre să fie atât pentru copiii activi și năzdrăvani, cât și pentru cei timizi și curioși. Ne-am propus să fie inclusiv pentru părinții care își doresc să redevină copii.

Nani Nani, povești pentru întreaga familie

Iată cum am împărțit noi poveștile în speranța că vor fi pentru toate gusturile:

Povești audio pentru copii care te fac fericit sau să râzi

În această categorie o să găsești povești care îți vor aduce zâmbetul pe buze. Sau povești care te vor face să chiui de fericire. Îi vei cunoaște aici pe Zmeuț și pe Zâna Narciselor care  leagă o prietenie foarte frumoasă și neașteptată. Sau pe Buhu cel fericit și pe Lili Pierde-Noapte care dau unul peste altul într-o pădure cam întunecată, iar Buhu învață că ajutorul vine uneori de unde nu te aștepți. Asta ca să nu mai zicem de doi șoricei frați poznași pe nume Nimerici și Cotrobăilă și de aversiunea lor pentru găini. Și tot în categoria asta vei face cunoștință și cu Ciufulici, un ciuline cam guraliv și lăudăros care primește o lecție de viață interesantă.

Povești audio pentru copii_Zmeuț și Zâna narciselor
Povești audio pentru copii_Zmeuț și Zâna narciselor

Povești audio pentru copii care te inspiră sau te fac să iubești

Aici locuiesc personajele care te vor ajuta pe tine și pe copilul tău să vă conectați. O  să o descoperiți pe Prințesa Irinuș și inimile ei de lemn. Tudor zice că povestea asta e probabil cel mai frumos lucru pe care l-a scris el vreodată. Sau pe Voinea căruia i se mai spunea și Poznea și care-și descoperă ursita unde nu s-ar fi gândit vreodată. Iar dacă vrei să afli cum a reușit Bucătarul Usturoi să-i câștige inima Prințesei Chifteluța cu o combinație surprinzătoare de mandarine și usturoi.  Sau poate vreți să știți de ce dansul e așa important pentru prințesa Alibel și cum scrisoarea unui tată i-a înmuiat inima Stăpânului Mărilor – categoria asta e pentru voi! Aici vei găsi toate răspunsurile.

Povești audio pentru copii_Inima de lemn

Povești audio pentru copii  care te surprind sau te pun pe gânduri

 Dacă ai ales această categorie, o să afli de ce Rafa Girafa e așa înfumurată și cum au convins-o Surorile Curcubeu pe Prințesa Nu-fac-nani să meargă la somn. Și tot aici o să  afli ce se întâmplă cu un dragon de hârtie când aruncă flăcări pe nas sau ce e în stare să facă un tată pentru Ciupercuța Ciup Ciupică. Apoi, o să fii surprins să vezi cum se aventurează doi prieteni atât de diferiți într-o călătorie echilibrată și cum își regăsește Luluca, al ei căluț de argint.

Povești audio pentru copii_Luluca

 

Povești audio pentru  care te uimesc și te învață

 După cum vei vedea, aici e locul unde copiii vor învăța din lecții importante de viață. Vor afla, despre, puterea extraordinară a cuvântului Iartă-mă sau cum un Spiriduș și vecina lui Pițigoi (de pe creanga doi) ajung să conviețuiască în armonie. În plus, broscoiul Cedacă descoperă de ce nu e bună lăudăroșenia. Iar Bombonel află, dintr-o poveste spusă de unchiul lui, că și merele sunt gustoase și dulci. Tot aici, crocodilul Nilu trăiește o experiență care-i transformă o zi proastă într-una bună, iar Dimi nu se lasă până nu descoperă secretul Omului Candelă.

      povești audio pentru copii_omul candelă

Credem că poveștile vorbesc despre oameni, locuri, valori și fapte. Hai cu noi, la Nani Nani, în lumea poveștilor audio. O să descoperi locuri magice pe care numai mintea omului nu le poate imagina.

Acestea fiind zise, tot ce trebuie să faci este să alegi o poveste și să dai play! Audiție plăcută!

Cu drag,

Nani Nani

Articol din categoria: Povești audio