Poveste audio. Cum să-ți convingi copilul să dea o bomboană pe un măr

poveste audio bombonel

Cu toții știm că poveștile sunt lecții de viață atât pentru copiii noștri, cât și pentru noi, adulții. Orice poveste audio sau scrisă ne învață ce este iubirea pentru ceilalți, empatia și răbdarea.

Cu ajutorul lor putem fi zâne, dragoni, feți frumoși, chiar și băieței mofturoși. Ele ne poartă într-o lume magică în care numai cu mintea putem ajunge. Dar cel mai important este ca, la finalul poveștii, să învățăm ceva nou. Despre noi sau despre lumea înconjurătoare.

Poveste audio. Bombonel și povestea mărului

Bombonel și povestea mărului, la fel ca multe dintre poveștile de pe somnorosi.ro, e inspirată dintr-o întâmplare reală. Această poveste audio a fost scrisă pentru un băiețelul  mare amator de dulciuri,Ce copil nu iubește dulciurile în zilele noastre?

Ideea poveștii s-a născut după ce părinții l-au îmbiat pe acesta cu tot felul de bunătăți în timp ce  alerga prin casă și striga din toți rărunchii “Vreeeeeeeeeaaauuu bomboaneeeeee”! Așa s-a născut ideea de Bombonel.

Poveste audio. Cine este Bombonel?

Este greu să te lupți cu ambalajele sclipitoare și colorate ale dulciurilor. Data viitoare când mergeți la un magazin, uitați-vă cum sunt amplasate. Nu-i așa că sunt așezate în așa fel încât să-ți sară în ochi, chiar  dacă ești copil și nu ești foarte înalt? Nimic nu este întâmplător și de aceea am ales să scriem această poveste.

Intriga acestei povești audio este în jurul acestui băiețel care nu se poate opri din mâncat bomboane. Bombonel ar face orice pentru ele, inclusiv să se urce pe un scaun și să pățească ceva rău în această aventură. Uneori, copiii  fac tot felul de lucruri neobișnuite pentru dulciuri. Cum? Păi, de la scormonitul peste tot după ascunzătoarea cu bunătăți pot ajunge  să se aventureze pe piramide de scaune pentru a ajunge la dulăpiorul cu bunătăți.

poveste audio bombonel

Poveste audio. Fructele au povestea lor

Ne-am dorit ca această poveste să fie una educativă. Ne-am gândit că ar fi bine ca lui Bombonel să-i explice cineva drag că mai există și alte lucruri dulci mult mai bune de mâncat, cum ar fi fructele.

Iar fructele, pe care le mâncăm în ziua de azi fără să ne gândim prea mult, sunt rezultatul muncii naturii în cooperare cu omul. Fiecare fruct are o poveste minunată și interesantă în sine. În această poveste audio noi o spunem pe cea a mărului.

Povestea mărului

De cele mai multe ori, când cumpărăm fructele de la piață sau din magazine, uităm cu desăvârșire ce poveste stă în spatele unei flori de măr de exemplu. Floareaeste polenizată de o albină harnică și se transformă mai întâi într-un fruct micuț sau într-o frunză. Apoi, îngrijite de oameni și înroșite de frigul nopților de toamnă, merele sunt culese cu mâna.  La final, fructele dulci sunt împachetate cu grijă pentru a ajunge la pofticioși.

Oh, dacă merele ar fi în stare să vorbească, ce povești din livezi ar putea să spună!

poveste audio

Sperăm ca, din această poveste audio,  copiii voștri să înțeleagă ce lucruri miraculoase sunt fructele. După ce vor asculta povestea, cu siguranță vor găsi un model și un motiv pentru a alege fructele în locul dulciurilor. Dacă părinții ar cunoaște și ei poveștile fructelor, ar fi mai ușor să-și convingă copiii că nici o bomboană nu se compară cu un măr roșu și gustos.

Așa că povestea asta nu e doar pentru copii, e și pentru voi, părinții.

Cu drag,

Nani Nani

Articol din categoria: Povești audio