Cum a fost 2022 pentru #somnorosi

2022 a fost pentru echipa #somnorosilor un an fantastic din punct de vedere creativ. Am reușit să publicăm câte o poveste nouă și originală în fiecare dintre cele 52 de săptămâni ale lui 2022. Producția internă a poveștilor a fost fără cusur, nu am avut nici o emoție că nu avem acoperită săptămâna cu o poveste, că am stricat ceva la brutul audio, că nu putem închega varianta finală a poveștii sau că nu a sosit la timp ilustrația pentru poveste. Am produs peste 11 ore de material audio finisat, deci ai putea asculta peste 10 ore de povești care nu se repetă niciodată!!! E ceva!

Pe scurt, echipa somnoroasă a funcționat impecabil: Mihaela Ignat și Tudor Stoica au scris, Mihaela Tatu a adaptat audio și a interpretat, Oana Ispir a ilustrat și Roxana Câțu a editat, montat și împachetat versiunile poveștilor pe care le puteți asculta pe somnorosi.ro. Știu că tot repet aceste nume la fiecare poveste pentru a le da creditul cuvenit, doar că pur și simplu nu mă pot opri din admirația pe care o simt pentru acești oameni talentați. Recunoștință la superlativ din partea mea.

Poveștile noastre sunt distribuite acum pe două canale: audio pe site și în orice aplicație de podcast pe care o folosesc abonații noștri. Deși anul trecut când am lansat posibilitatea de a asculta povești și în aplicația de podcast ne închipuiam că va fi ceea ce americanii numesc killer feature, doar 15% din abonați folosesc această capabilitate în mod curent. E clar că aici avem de lucru pentru a îmbunătăți procentul acesta.

În cifre, poveștile noastre au fost ascultate de peste 40.000 de ori!!! În fiecare seară, poveștile audio din biblioteca noastră sunt ascultate în medie de cel puțin 115 ori. Fabricăm cu mândrie acest produs audio digital la Brașov, Breaza, Oradea și Deva, iar aceste numere sunt cu adevărat impresionante pentru un produs care nu e gratis (mai fac sau am făcut și alte produse audio digitale și știu ce vorbesc). Faptul că ne ascultați ne dă sens și puterea de a continua cu producția de povești!

Poveștile noastre sunt ascultate din peste 30 de țări, România fiind pe primul loc cu 95% din ascultări. Țările din care sunt ascultate poveștile pentru #somnorosi sunt fie cele cu diaspora puternică (Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania), fie cele în care românii merg în vacanță și iau poveștile noastre cu ei (Austria, Grecia, Bulgaria, Maroc). Republica Moldova e foarte jos în ascultări, e clar că și aici mai avem de lucrat pentru a duce poveștile noastre la urechile copiilor fraților noștri.

Județele și orașele în care poveștile noastre sunt ascultate sunt situate în jurul centrelor economice: Bucureștiul și Ilfovul conduc detașat cu peste 40% din ascultări, urmat de Iași cu 11%, Prahova cu 9%, Brașov cu 8.5%, Cluj cu 7%, Timiș cu 3%, Galați și Constanța cu 2%. Urmează apoi o listă foarte lungă de județe cu acoperire între 0.5 și 1%, ceea ce ne arată o distribuție ok, dar care poate fi îmbunătățită.

La final, un gând și niște recomandări: am publicat în fiecare lună topul celor mai ascultate povești ale noastre, așa că ni se pare firesc să publicăm și un top 10 al celor mai ascultate povești din 2022, asta în cazul în care vreți să ascultați Somnoroși Gratest Hits din anul care a trecut. Lista e așa:

Un gând de recunoștință și mulțumire celor care ne-au susținut cu abonamente în 2022, proiectul nostru nu ar fi ajuns aici fără voi. Tot un gând de mulțumire și celor care au testat poveștile noastre și nu au continuat cu ele, faptul că ne-ați dat o șansă ne onorează.

Planul nostru este să continuăm cu maratonul nostru creativ și în 2023. Sperăm să ne țină inimile, stilourile, mințile și instrumentele cu care lucrăm și să și reușim.

Numai bine vă dorim!

În numele echipe somnoroase,

Tudor Stoica (fondator și creator la somnorosi.ro).

 

Articol din categoria: Povești audio