Poveștile audio pentru somnoroși, ascultate de 10000 de ori

Ce e cel mai important pentru poveștile somnoroșilor

1 februarie 2021 a fost o zi tipică de iarnă, cu cer acoperit, ploi și burnițe și temperaturi până în 4 grade Celsius. Îmi aduc aminte exact cum era pentru că am lansat naninani.eu, redenumit mai apoi în somnorosi.ro în acea zi de luni. Era rece și umed, eram la Breaza și urma să aflăm dacă ceea ce am muncit noi de mai bine de un an va avea succes sau nu.

În ședințele pe care le-am avut înainte de lansare, Mihaela Tatu m-a întrebat cum măsurăm dacă treaba merge sau nu. Presupunerea cred că era că o să răspund că dacă se abonează lumea, atunci succesul e garantat, dar pentru mine nu e neapărat indicatorul cel mai relevant – din mai multe motive.

I-am zis atunci Mihaelei că pentru mine indicatorul că ne aflăm pe drumul cel bun este numărul de ascultări. E normal să fie așa, am explicat mai departe, pentru că doar ascultările ne vor spune cu adevărat dacă poveștile noastre și-au îndeplinit menirea.

Poveștile audio pentru copii nu mai sunt atât de ascultate ca acum 10, 20 sau 30 de ani. Motivul e simplu, sunetul nu va putea niciodată să lupte cot la cot cu văzul, iar youtube și cantitatea de povești de orice fel de acolo e covârșitoare. Nu și calitatea, dar asta e deja altă discuție, nu subiectul acestui post.

Așa că mi-am petrecut aproape toată luna februarie numărând de zor ascultările. Am început ușor să creștem, apoi am scăzut, iar la finalul lui februarie am terminat în ascensiune.

Am avut în februarie un număr total de aproape 1500 de ascultări, dintre care 1073 au fost ascultări unice (același utilizator a ascultat o poveste o singură dată). Oamenii care au venit în februarie la #somnoroși au luat poveștile la rând, dar acest mod de a asculta povești s-a schimbat acum, oamenii par să aibă anumite povești preferate de ei și de copiii lor.

Cea mai ascultată poveste în luna de lansare a fost cea a lui Buhu cel fericit (cu peste 130 de ascultări într-o singură lună), urmată îndeaproape de Aventurile lui Nimerici și Cotrobăilă și de Puterea lui iartă-mă.

Toate poveștile din top sunt scrise de Mihaela Ignat, pare că stilul ei de scris e mai agreat decât al meu, dar asta nu e de mirare. Mihaela scrie unic, alert, amuzant și toate poveștile ei au întoarceri de direcție pe care copiii pur și simplu le adoră.

Culmea e că la foarte aproape de 1 iunie, pe 29 mai am atins cifra de 10000 de ascultări. E un număr rotund, dar nu cifra în sine e neapărat relevată ca atare, ci faptul că de când am pornit site-ul acesta tendința ascultărilor săptămânale a fost numai crescătoare.

Copiilor și abonaților noștri le plac poveștile pentru somnoroși, iar asta nu numai că ne umple de mulțumire, dar ne motivează să fim și mai buni, chiar dacă uneori ne e greu.

Așa că vă las cu un mic semn de mulțumire din partea noastră, a creatorilor de povești pentru somnoroși.

Vă mulțumim tare mult că ne ascultați,

Tudor

Articol din categoria: Povești audio